Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Economiei înaintează condiții drastice agenților care repară drumurile

© Sputnik / Rodion ProcaTraseu
Traseu - Sputnik Moldova
Abonare
Chiril Gaburici: Cetățenii pot sesiza Ministerul Economiei și Infrastructurii dacă au depistat nereguli în timpul lucrărilor de reparație a drumurilor sau după darea în folosință a acestora.

CHIȘINĂU, 20 iunie – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat mersul lucrărilor de reparație a drumurilor din localitatea Step-Soci, raionul Orhei, unde sunt reabilitate cinci artere adiacente drumului principal.

Chiril Gaburici le-a solicitat companiilor implicate să execute bine lucrările de reparație și construcție a drumurilor, indiferent dacă este vorba de programul „Drumuri bune” sau alte proiecte.

Drumul din satul Drăguşeni, comuna Rădeni, raionul Străşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” - Sputnik Moldova
Drumul din Vișniovca, Cantemir: Iată ce face mafia drumurilor cu banii noștri – Video

”Nu ne dorim ca aceste porțiuni de drum să fie reparate în fiecare an. Odată ce sunt reparate acum, să fie bune pentru o perioadă cât mai lungă de timp”, a declarat ministrul.

Gaburici a îndemnat agenții economici și reprezentanții APL să lucreze eficient și să comunice, astfel încât să identifice soluții pentru a depăși toate dificultățile care apar în timpul lucrărilor de reparație.

”Rog autoritățile publice locale să se implice activ atât la etapa de realizare a lucrărilor, cât și la recepționarea acestora. Sunt porțiuni de drum care nu țin doar de programul guvernamental „Drumuri bune pentru Moldova”, ci sunt restaurate de către APL”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Gaburici a încurajat localnicii și autoritățile publice locale să sesizeze ministerul, dar și Administrația de Stat a Drumurilor și Agenția pentru Supraveghere Tehnică dacă au depistat nereguli în timpul lucrărilor de reparație a drumurilor sau după darea în folosință a acestora. 

„Dacă vor fi constatate neconformități, agenții economici vor fi obligați să execute din nou lucrările de reparație din cont propriu”, a punctat ministrul.

Potrivit informațiilor prezentate de Administrația de Stat a Drumurilor, la Orhei, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, vor fi reabilitate 65 de drumuri locale. Suma totală a investițiilor fiind de circa 74 de milioane de lei. 

Fluxul de știri
0