Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul IGSU: Prejudiciile cauzate de ploile torențiale

© Facebook / Poliția Republicii MoldovaConsecințele ploii torențiale - poză simbol
Consecințele ploii torențiale - poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
La fața locului, în localitățile afectate de precipitații, lucrează comisiile pentru situații excepționale teritoriale în vederea estimării prejudiciilor materiale cauzate de ploile torențiale.

CHIȘINĂU, 25 iun — Sputnik. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, ploile torențiale din 22 iunie au afectat mai multe localități din țară.

Cort - poză simbol - Sputnik Moldova
Societate
IGSU: „Corturile anticaniculă", solicitatate de către mii de cetățeni

În UTA Găgăuzia, precipitațiile au distrus culturi agricole din orașul Comrat și din satele Carbalia, Congazcic, Beșalma.

În Comrat au fost afectate 37 hectare de viță de vie, 41 hectare de livezi, 10 hectare de floarea soarelui și 45 hectare de porumb.

În satul Congazcic, UTA Găgăuzia, ploaia a distrus 50 hectare de viță de vie, 120 hectare de bostănării, 200 hectare de porumb și floarea soarelui, iar în satul Beșalma — precipitațiile au deteriorat mai multe porțiuni de drum.

Pagube au mai fost înregistrate în satele Mileștii Mici și Costești, raionul Ialoveni, dar și în localitatea Susleni din orașul Orhei.

Misiune mai puțin obișnuită pentru salvatori: Iată ce au scot dintr-o țeavă de canalizare>>>

Proprietarii mai multor gospodării din raionul Hâncești, UTA Găgăuzia și municipiul Chișinău, au avut nevoie de intervenția pompierilor. Salvatorii au efectuat lucrări de pompare a apei din subsoluri și ogrăzi.

Fluxul de știri
0