Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

IGSU: „Corturile anticaniculă", solicitatate de către mii de cetățeni

© Photo : Direcţia situaţii excepţionaleCort - poză simbol
Cort - poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe persoane s-au adresat la corturile anticaniculă, instalate de autorități.

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik. Peste două mii de cetățeni s-au adresat în primele ore de la instalarea „corturilor anticaniculă" în mai multe orașe din țară, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Plajă - Sputnik Moldova
Alarmant: Centrul de Sănătate Publică vine cu un anunț important pentru cetățeni

Potrivit instituției, în municipiul Chișinău s-au adresat peste 1300 de persoane și au fost consumate aproximativ 250 de litri de apă.

Astfel de puncte, unde cetățenii pot să se adăpostească de temperaturile ridicate de afară, să bea un pahar de apă sau să-și măsoare tensiunea arterială, au fost instalate și la Comrat și Cahul.

În orașul Comrat, UTA Găgăuzia, la punctele de reabilitare s-au adresat circa 570 de oameni, iar în municipiul Cahul aproximativ 150 de persoane.

„Corturile anticaniculă" funcționează în locuri aglomerate unde este un flux permanent de oameni. Acestea pot oferi apă în intervalul orelor 11:00 — 18:00.

Un elicopter din România a survolat capitala Republicii Moldova – Video — Foto>>>

Potrivit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, punctele de reabilitare vor activa în zile cu temperaturi care vor depăși 35 de grade celsius.

Fluxul de știri
0