Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată de ce unii funcționari fiscali sunt atât de bogați – Cazul de la Drochia

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
De ce unii funcționari, fie ei și mărunți de tot, din justiție, poliție, procuratură, fiscalitate, administrația centrală sau locală dețin proprietăți uriașe, case și mașini de luxoase, care cu mult le depășesc pe cele ale unor oameni de afaceri prosperi? Explicația o oferă chiar Procuratura Anticorupție.

CHIȘINĂU, 25 iunie — Sputnik. Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție anunță că a finalizat urmărirea penală în cauza instrumentată pe faptul abuzului de serviciu soldat cu cauzarea de daune în proporții deosebit de mari, comis de către un fost angajat al Inspectoratului Fiscal de Stat Drochia (actuala subdiviziune teritorială Drochia a Serviciului Fiscal de Stat).

Schimb valutar - Sputnik Moldova
Ce au găsit inspectorii fiscali la casele de schimb valutar - VIDEO

Fostul inspector fiscal va compărea în instanța de judecată pentru faptul că acesta, în mod abuziv și cu încălcarea procedurilor legale, a admis în perioada anilor 2012-2017, eliberarea unor persoane fizice a patentelor de întreprinzător, fără achitarea integrală de către titularii acestora a taxelor de eliberare sau de prelungire a patentelor, precum și în lipsa achitărilor de către beneficiarii de patente a contribuțiilor de asigurare socială de stat.

Acțiunile respective ale inculpatului s-au soldat cu cauzarea Inspectoratului Fiscal de Stat (acum Serviciul Fiscal de Stat) a unui prejudiciu în proporții deosebit de mari, în sumă totală de 123 696 de lei, precum și cu cauzarea unui prejudiciu în proporții deosebit de mari Casei Naționale de Asigurări Sociale, în sumă totală de 192 562 de lei.

Dacă instanța îl va găsi vinovat, făptuitorul riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1350 la 2350 de unități convenționale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Totodată, în scopul recuperării prejudiciului cauzat prin infracțiune, au fost aplicate măsuri asiguratorii prin aplicarea sechestrului pe bunurile imobile și mijloacele de transport ale învinuitului.

Fluxul de știri
0