Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce au găsit inspectorii fiscali la casele de schimb valutar - VIDEO

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaSchimb valutar
Schimb valutar - Sputnik Moldova
Abonare
Statul înăsprește controlul operațiunilor valutare și anunță sancțiuni pentru cei care nu se vor conforma prevederilor legale

CHIȘINĂU, 6 nov — Sputnik. Angajații Serviciului Fiscal de Stat au depistat mai multe nereguli în activitatea caselor de schimb valutar. Astfel, recent au fost inițiate acțiuni de verificare în întreaga țară. Inspectorii au constatat că unele case de schimb valutar înregistrau, în medie, 20-35 de tranzacții pe zi, dintre care cel puțin șase tranzacții erau operațiuni de serviciu la introducerea soldurilor valutelor la începutul zilei și extragerea de numerar.

US dollars and rubles inside a currency exchange office of a Sberbank - Sputnik Moldova
Nereguli la casele de schimb valutar: Lista celor care trebuie evitate

Faptul că suma operațiunilor de vânzare a valutei de cele mai multe ori era mai mică decât suma operațiunilor de cumpărare a valutei, cât și numărul redus de tranzacții înregistrate prin mașinile de casă demonstrează faptul că mașina de calcul și control nu este folosită la efectuarea operațiunilor de schimb valutar, în special când este vorba de vânzarea valutei.

Înu rma verificărilor, au fost depistate 20 de abateri de la legislație, dintre care opt cazuri cu caracter fiscal (încălcări la disciplina mașinii de casă și control) și 12 cazuri contravenționale (încălcarea regulilor de efectuare a plăţilor în numerar).

Pentru abaterile depistate aceștia riscă sancțiuni fiscale de 40 de mii de lei și sancțiuni contravenționale de până la 16 mii 700 de lei.

Serviciul Fiscal de Stat precizează că verificările la casele de schimb valutar vor continua pe întreg teritoriul țării și vine cu un apel către toți contribuabilii să se conformeze prevederilor legale.

 

Fluxul de știri
0