Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O delegație a Adunării Parlamentare a OSCE se află în Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьОБСЕ
ОБСЕ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Adunării Parlamentare a OSCE, George Tsereteli, efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 25 iunie – Sputnik. O delegație a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 24 – 28 iunie. 

Din componența delegației conduse de președintele AP OSCE George Tsereteli, fac parte secretarul general al AP OSCE, Roberto Montella și consilierul președintelui AP OSCE, Loic Poulain.

parlament - Sputnik Moldova
Republica Moldova
AP OSCE, interesată de evoluţiile în problema transnistreană

Oaspeții vor avea o întrevedere cu șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Sergiu Sârbu. De asemenea, vor discuta cu vicepreședintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Eugen Carpov.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, prim-ministrul Pavel Filip, viceprim-ministrul pentru reintegrare Cristina Lesnic, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Tudor Ulianovschi, precum și discuții cu reprezentanții comunității internaționale. De asemenea, membrii delegației vor efectua o vizită în orașul Tiraspol.

Ultima vizită a Grupului AP OSCE pentru Moldova la Chişinău a avut loc în martie 2017. 

Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa este constituită din reprezentanții parlamentelor a 56 de ţări.


Fluxul de știri
0