Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CSJ pune punctul pe ”i” în dosarul validării algerilor locale din Chișinău

© Sputnik / Evgheni PanasencoВысшая судебная палата Республики Молдова
Высшая судебная палата Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Supremă de Justiție va da astăzi ultimul verdict în cazul validării rezultatelor turului doi al alegerilor noi în municipiul Chișinău, din 3 iunie.

CHIȘINĂU, 25 iunie – Sputnik. Luni, 25 iunie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) va da ultimul verdict în cazul validării rezultatelor turului doi al alegerilor noi în municipiul Chișinău, din 3 iunie. Ședința de judecată a fost stabilită pentru ora 15:30.

Fadei Nagacevschi - Sputnik Moldova
Podcasturi
Scenarii la Primăria Chișinău. Ar putea fi organizat un nou tur al alegerilor

Turul doi al alegerilor locale noi din Chișinău a fost câștigat de liderul PPDA, Andrei Năstase. Rezultatele alegerilor nu au fost validate de Judecătoria Chișinău care, la 19 iunie, a constatat că Năstase a făcut agitație electorală în ziua scrutinului. 

Decizia primei instanțe a fost menținută și de Curtea de Apel, în cadrul ședinței din 21 iunie.

Dacă CSJ va menține în vigoare deciziile instanțelor ierarhic inferioare, atunci Primăria Chișinău va fi administrată până în vara anului viitor de un primar interimar. Potrivit Codului Electoral, dacă vacanţa funcţiei de primar al localităţii a apărut în ultimul an înainte de expirarea mandatului, alegeri noi pentru funcţia de primar nu se organizează.


Fluxul de știri
0