Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curtea Supremă de Justiție a decis: Chișinăul rămâne fără primar

© Sputnik / Evgheni PanasencoВысшая судебная палата Республики Молдова
Высшая судебная палата Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Curtea Supremă de Justiție a menținut în vigoare decizia instanțelor ierarhic inferioare cu privire la invalidarea alegerilor locale noi din Chișinău.

CHIȘINĂU, 25 iunie – Sputnik. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a dat luni, 25 iunie, ultimul verdict în cazul validării rezultatelor turului doi al alegerilor noi în municipiul Chișinău, din 3 iunie. CSJ a menținut în vigoare decizia instanțelor ierarhic inferioare. 

Протесты в центре Кишинева 24-06-2018 - Sputnik Moldova
Politică
Protest la Chișinău. Cum s-a desfășurat. Declarațiile șefului IGP

Turul doi al alegerilor locale noi din Chișinău a fost câștigat de liderul PPDA, Andrei Năstase. Rezultatele alegerilor nu au fost validate de Judecătoria Chișinău care, la 19 iunie, a constatat că Năstase a făcut agitație electorală în ziua scrutinului. Decizia primei instanțe a fost menținută și de Curtea de Apel, în cadrul ședinței din 21 iunie.

Ședința de judecată la CSJ s-a desfășurat cu ușile închise. În timpul ședinței, în fața sediului CSJ s-a desfășurat un protest, susținut de Andrei Năstase și liderul PAS, Maia Sandu și simpatizanții acestora.

În urma deciziei de astăzi a CSJ, Primăria Chișinău va fi administrată până în vara anului viitor de un primar interimar. Potrivit Codului Electoral, dacă vacanţa funcţiei de primar al localităţii a apărut în ultimul an înainte de expirarea mandatului, alegeri noi pentru funcţia de primar nu se organizează. Următoarele alegeri generale locale în Republica Moldova urmează să se desfășoare în luna iunie a anului 2019.

Fluxul de știri
0