Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O instituție bancară, amendată cu sute de mii de lei de Banca Națională a Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariBanca Națională a Moldovei
Banca Națională a Moldovei - Sputnik Moldova
Abonare
Totodată, BNM a decis aplicarea sancțiunii sub formă de avertisment față de membrii Comitetului de conducere a S.A „Banca de Finanțe si Comerț" care se vor afla în funcție în perioada supusă controlului.

CHIȘINĂU, 25 iun — Sputnik. Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis aplicarea unei amenzi față de „FinComBank" în sumă de peste 362 de mii de lei.

Criptomonedă, imagine de arhivă - Sputnik Moldova
Riști să rămâi fără avere: Avertismentul BNM

Decizia a fost luată în urma controlului complex efectuat la această bancă, în cadrul căruia au fost constatate unele încălcări ale Legii Instituțiilor Financiare, actelor normative ale BNM și Legii cu Privire la Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și Finanțării Terorismului.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă a BNM, FinComBank nu a respectat unele cerințe ale Legii Instituțiilor Financiare și ale altor acte normative ale Băncii Naționale cu privire la clasificarea activelor/angajamentelor condiționale, concentrarea riscurilor băncii, la acordarea creditelor, efectuarea tranzacțiilor cu persoanele afiliate băncii, sistemele de control intern și cadrul de administrare.

Monedele de 1, 2, 5 și 10 lei vor aduce economii de 300 de milioane de lei>>>

Totodată, S.A „Banca de Finanțe si Comerț" nu a respectat legislația cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, cu privire la reglementarea valutară, serviciile de plată și sistemele de plăți.

Fluxul de știri
0