Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Riști să rămâi fără avere: Avertismentul BNM

© Pixabay / geraltCriptomonedă, imagine de arhivă
Criptomonedă, imagine de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei îi atenționează pe cetățenii moldoveni că ar putea să-și piardă averile în cazul în care vor investi în criptovalute.

CHIȘINĂU, 19 mai — Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) atrage atenția cetățenilor moldoveni asupra riscului sporit de a pierde banii investiți în criptovalute, având în vedere fluctuațiile mari, inclusiv prăbușirea prețului și închiderea în ultimele luni a unor platforme de schimb a monedelor virtuale.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul de la Chișinău, CNA, BNM, Procuratura, în vizorul deputaților europeni

Totodată, în scopul evitării riscurilor, inclusiv cel de spălare a banilor și reputațional, BNM, în calitate de autoritate de supraveghere a persoanelor și entităților licențiate care oferă servicii de plată, schimb valutar sau bancare, descurajează implicarea lor în tranzacționarea monedelor virtuale.

Atenționarea are drept scop clarificarea poziției BNM pentru a evita situația în care populației i se creează o percepere confuză și incorectă că utilizarea monedelor virtuale are loc sub protecția licenței eliberate de către BNM.

Cât timp euro va avea o valoare mai mică de 20 de lei. Ce spune Banca Națională>>>

De asemenea, BNM avertizează că ”entitățile care intenționează să ofere servicii de investiții sau de tranzacționare a monedelor virtuale urmează să se asigure că aceste activități nu conțin componente ce țin de domeniul de atribuții (reglementare și supraveghere) a Băncii Naționale”.

Fluxul de știri
0