Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premieră în Moldova. Săptămâna viitoare vom marca o nouă sărbătoare

© Sputnik / Miroslav RotariВесна в дендрарии: цветы распустились раньше времени.
Весна в дендрарии: цветы распустились раньше времени. - Sputnik Moldova
Abonare
Lista zilelor naționale și comemorative în Republica Moldova a fost completată cu o nouă dată. Vezi despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 24 iunie- Sputnik. În lista sărbătorilor naționale și zilelor comemorative a fost introdusă data de 30 iunie, când va fi sărbătorită Ziua Concurenței. Astfel, în Moldova vor fi 21 de zile naționale și comemorative.

Наркомания - Sputnik Moldova
Societate
Numărul zilelor de sărbătoare în Moldova crește

Modificările la Legea cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă din Republica Moldova au fost operate în acest an de Parlament. Propunerea de a institui sărbătoarea ”Ziua Concurenței” a venit din partea Consiliului Concurenței. Instituția și-a motivat propunerea prin necesitatea  promovării în societate a culturii concurențiale și protejării intereselor consumatorilor.

”Un grad ridicat de concurență poate îmbunătăți performanța economică a unui stat, să deschidă oportunități de afaceri cetățenilor acestuia și să reducă costul bunurilor și serviciilor la nivelul întregii economii”, susțin autorii. 

La 30 iunie anul 2000. a fost adoptată Legea cu privire la protecția concurenței. 

Ziua Concurenței va fi zi de sărbătoare lucrătoare.

Fluxul de știri
0