Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Numărul zilelor de sărbătoare în Moldova crește

© Pixabay / rebcenter-moscowНаркомания
Наркомания - Sputnik Moldova
Abonare
În calendarul sărbătorilor naționale a mai fost inclusă o zi. Aceasta va fi marcată pe data de 26 iunie.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Parlamentul a declarat ziua de 26 iunie drept Ziua împotriva abuzului de droguri. Deputații au votat în lectură finală un proiect de lege, semnat de fracțiunea PSRM, și care se referă la completarea Hotărârii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova.

Moscow residents relax on Vorobyovy Hills at the weekend. - Sputnik Moldova
Societate
O nouă vacanță pentru bugetari, îi așteaptă trei zile de odihnă

În fiecare an, la 26 iunie, este marcată Ziua Internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri. Decizia a fost luată de Organizația Mondială a Sănătății, în 1987, cu scopul de a crește gradul de conştientizare privind problema majoră pe care o reprezintă drogurile pentru societate. 

În Republica Moldova, potrivit datelor Centrului Internațional Antidrog, în ultimii trei ani, consumul de droguri în rândul adolescenților a crescut de 2,5 ori și a ajuns de la 8 la sută la 19 la sută.

Autorii susțin că scopul acestui proiectului este captarea atenției și încurajarea tinerilor, dar și a populației generale, să prețuiască sănătatea și să excludă din viața lor drogurile.

Data de 26 iunie va fi zi de sărbătoare dar nu și liberă.

 

Fluxul de știri
0