Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un post vamal își va sista activitatea: Iată ce s-a întâmplat

CC0 / Pixabay / YvonneH / Шлагбаун, архивное фото
Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Postului vamal "Palanca" își va sista temporar activitatea - anunțul a fost făcut de Serviciul Vamal.

CHIȘINĂU, 19 iun — Sputnik. Cei care și-au planificat o călătorie în afara țării și intenționau să traverseze frontiera prin postului vamal "Palanca" trebuie să știe că acesta își va întrerupe activitatea, joi, pentru 24 de ore.

Serviciul Vamal anunță că sistarea temporară a activității postului vamal "Palanca" intervine în legătură cu racordarea noului punct de trecere la utilitățile de strictă necesitate. Este vorba de construcția rețelelor de alimentare cu energie electrică și gaze.

Vamă - poză simbol - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru călători: La Vama Sculeni încep lucrările de reconstrucție

Postul vamal își va întrerupe activitatea începând de joi (21.06.2018), ora 17:00 și până vineri (22.06.2018), ora 17:00. Prin urmare, persoanele care intenționează să traverseze frontiera prin acest post sunt rugate să opteze pentru postul vamal "Tudora", aflat în proximitate.

Construcția unei noi infrastructuri necesită ample lucrări de instalare a rețelelor de primă necesitate, motiv pentru care, la demersul responsabililor de proiect, vor mai fi anunțate sistări temporare ale activității postului, mai menționează instituția într-un comunicat.

Postul vamal temporar a fost instituit la inițiativa Serviciului Vamal anume pentru comoditatea persoanelor care călătoresc în regiunea Odessa, acest post asigurând cea mai mică distanță de parcurs.

Tot pentru a veni în întâmpinarea participanților la traficul transfrontalier, în data de 19 decembrie 2017, a fost lansat controlul comun în punctul de trecere temporar, ceea ce a redus semnificativ timpul de traversare a frontierei, deoarece persoanele și vehiculele sunt supuse unui singur filtru de control.

Darea în exploatare a noului punct comun de control "Palanca" este preconizată pentru luna decembrie a anului curent.

Fluxul de știri
0