Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grav: Angajați ai Cării Ferate, membri a unei rețele contrabandiste

© Sputnik / Miroslav Rotariжелезная дорога
железная дорога - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de indivizi, angajați ai Căii Ferate, făceau parte dintr-o rețea specializată în contrabandă cu țigări.

CHIȘINĂU, 19 iun — Sputnik. Mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova", având acces în trenurile de pe cursa internațională Chişinău — Bucureşti, plasau diferite mărfuri în locuri special amenajate pentru a eluda controlul vamal şi a ascunde bunurile introduse sau scoase de pe teritoriul Republicii Moldova.

Беспилотный летательный аппарат - Sputnik Moldova
Societate
Am ajuns să o vedem și pe aceasta: Contrabandă și cu aparate de zbor

Potrivit oamenilor legii, mai mulți angajaţi CFM de pe linia internaţională Chişinău — Bucureşti, au implementat o schemă de contrabandă în proporții deosebit de mari.

Astfel, loturile de marfă de diferite categorii, inclusiv şi articole de tutungerie şi produse uşor alterabile, erau plasate în diferite „ascunzişuri" a fiecărui vagon de tren.

Ulterior, după trecerea frontierei moldo-române, marfa de contrabandă era realizată persoanelor terţe.

Pe 17 iunie 2018, angajații Direcției Investigarea Fraudelor Economice a INI al IGP, în comun cu angajații Departamentului Poliției de Frontieră, ofițerii de urmărire penală a Direcției Poliție municipiului Chișinău, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, au fost efectuate 18 percheziții în toată țara.

Astfel, în zona de frontieră, în podeaua vagonului Nr.1 al trenului de pe linia Chişinău — Bucureşti, cu numărul 105/106, au fost depistate și ridicate peste 19 mii de țigarete de marcă „Ashima".

Contrabandă cu țigări cu căruța - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Contrabandă cu țigări făcută cu căruța la Prut – Video

Concomitent, la domiciliul inculpaților au fost depistate și ridicate 280 de mii de țigarete de marcă „Ashima" și 100 de mii de țigarete de marcă „Rothmans Denim".

Oamenii legii au mai depistat și ridicat peste 399 de mii de țigarete, valoarea cărora este estimată la aproximativ 300 de mii de lei. Mai mult, în urma acţiunilor întreprinse, au fost reținute în flagrant trei persoane implicate în comiterea infracțiunii de contrabandă în proporții deosebit de mari. În prezent, bănuiții se află în arest preventiv.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă privațiune de libertate de până la zece ani și amendă în mărime de la 250 de mii de lei până la 500 de mii de lei.

 

Fluxul de știri
0