Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu vom mai plăti pentru programarea prealabilă la perfectarea pașaportului

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior, programarea la serviciile de eliberare a actelor de identitate se efectua cu plată.

CHIȘINĂU, 19 iunie – Sputnik. Programarea prealabilă la serviciile de documentare oferite de Agenția Servicii Publice (ASP) va fi gratuită. Până în prezent, persoanele care se înregistrau din timp pentru perfectarea actelor la ASP plăteau pentru programare în jur de 20 de lei.

Modificarea Nomenclatorului serviciilor prestate de Agenția Servicii Publice a fost aprobată printr-un ordin al directorului instituției.

Pașaport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cât va costa pașaportul moldovenesc în anul 2018

Prin intermediul sistemului informaţional „Programare electronică”, solicitanții se pot programa la oricare subdiviziune teritorială sau centru multifuncțional al Agenţiei Servicii Publice. Doritorii se pot înscrie pe site-ul oficial al instituției, la rubrica  www.asp.gov.md/ro/programare-online sau telefonic la numerele  de contact ale subdiviziunilor teritoriale afișate în compartimentul „Informaţii utile/Subdiviziuni teritoriale” sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

Programarea prealabilă la servicii asigură accesul prioritar în afara rândului electronic de așteptare pentru etapa de preluare a comenzii. Pentru celelalte etape, precum achitarea serviciului, preluarea imaginii grafice, prelevarea amprentelor digitale solicitantul va respecta rândul din subdiviziune. 

În curând va fi disponibilă și programarea prealabilă la serviciile cadastrale și cele din domeniul stării civile. În prezent programarea la serviciile de stare civilă este disponibilă doar pentru sediul central, iar serviciile cadastrale sunt prestate fără înscrieri.

Fluxul de știri
0