Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii cutremurătoare ale accidentului din Ungaria: 7 orfani - într-o singură familie

© Photo : Hungarian National Police HeadquartersAccident de circulaţie lânga Budapesta
Accident de circulaţie lânga Budapesta - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat a pierdut doi copii și nora, în accidentul din Ungaria. Iar doi soți care au murit în accident au lăsat acasă 7 copii orfani.

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Primarul comunei Mica (Mureş), din care provin patru dintre victimele accidentului produs în Ungaria, a declarat că o familie şi-a pierdut doi fii şi nora, iar tatăl băieţilor a scăpat doar pentru că s-a întors în ţară cu maşina, nu cu microbuzul implicat în accident.

Accident de circulaţie lânga Budapesta - Sputnik Moldova
Nouă români au murit într-un cumplit accident în Ungaria - șoferul era Live pe Facebook

Primarul comunei Mica, Szekely Ladislau, a declarat, miercuri, pentru News.ro, fiind citat de digi24.ro, că de dimineaţă a vizitat două familii care au pierdut patru persoane în accidentul din Ungaria soldat cu nouă morţi.

„Patru dintre victime erau din comuna noastră. Şoferul era din satul Deaj, iar alţi doi bărbaţi tineri şi o femeie erau din satul Căpâlna de Sus, din aceeaşi familie. Am vizitat rudele îndoliate de dimineaţă, pentru a le asigura de tot sprijinul. Este multă durere, vă daţi seama, o singură familie a pierdut trei oameni dragi, doi băieţi şi pe nora. Sunt romi, am vorbit cu tatăl băieţilor, care a fost şi el la muncă în Slovenia, însă s-a întors cu maşina acasă, nu cu microbuzul, şi a ajuns cu doar două ore înainte. E foarte îndurerat… Au lucrat toţi în agricultură, pe o plantaţie de hamei şi veneau acasă cu bănuţii strânşi, că au mare nevoie, e o familie cu greutăţi", a spus primarul.

Edilul spune că şoferul făcea transport internaţional de persoane cu microbuzul său şi mai avea un magazin alimentar în sat.

„Şoferul avea asigurare atât pentru microbuz cât şi pentru pasageri. Am şi luat legătura de dimineaţă cu asiguratorul şi mi-a confirmat că va plăti daune pentru familiile tuturor celor nouă victime decedate, conform contractului", a spus primarul comunei Mica.
Conform sursei citate, un alt pasager mort se trăgea din comună, însă s-a mutat în Agrişeu, localitate care este tot din judeţul Mureş şi de unde erau şi celelalte victime.

Accident de circulaţie lânga Budapesta - Sputnik Moldova
Societate
Poliția din Moldova a reacționat la accidentul din Ungaria: Avertismentul INP

„Ceilalţi cinci morţi erau din Agrişeu, unul se trăgea tot de la noi din comună. Şi acolo e necaz mare, am aflat că în microbuz erau mama şi tatăl a şapte copii, care au rămas acum orfani", a spus edilul.

Szekely Ladislau a declarat că cele două familii din care proveneau victimele din Deaj şi Căpâlna de Sus vor primi sprijin financiar de la Primăria Mica.

O celulă de criză a fost constituită, miercuri, la nivelul Prefecturii Mureş, din care fac parte experţi în asistenţă socială, pentru a se oferi sprijin familiilor şi consiliere psihologică minorilor ai căror părinţi sau rude au decedat în accident. Autorităţile încearcă să stabilească numărul exact al copiilor care vor avea nevoie de consiliere psihologică. Reprezentanţii Prefecturii au discutat cu primarii comunelor Mica şi Bălăuşeri, pentru a se găsi soluţii de sprijinire financiară a familiilor îndoliate.

Nouă români au murit într-un accident pe o şosea din Ungaria în timp ce se întorceau acasă din străinătate. Tragedia a fost filmată şi transmisă în direct chiar de cel care conducea microbuzul înmatriculat, fiind în acel moment într-o sesiune live pe Facebook.

Fluxul de știri
0