Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția din Moldova a reacționat la accidentul din Ungaria: Avertismentul INP

© Photo : Hungarian National Police HeadquartersAccident de circulaţie lânga Budapesta
Accident de circulaţie lânga Budapesta - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii moldoveni avertizează asupra unei grave încălcări pe care o comit tot mai frecvent conducătorii auto, punând astfel în pericol nu doar propria viață, ci și a altor persoane.

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. În contextul gravului accident care a avut loc ieri seară în Ungaria, în urma căruia și-au pierdut viața nouă persoane, Inspectoratul Național de Patrulare avertizează asupra pericolului utilizării telefoanelor mobile în timpul șofatului.

Astfel, oamenii legii amintesc că, din cauza neatenției la volan, în data de 2 mai, în apropriere de satul Seliște, raionul Nisporeni, șoferul unui VAZ a pierdut controlul volanului, mijlocul d transport răsturnându-se. În consecință, pasagera în vârstă de 59 de ani a fost internată cu mai multe traumatisme.

"Un accident rutier grav a avut loc ieri pe teritoriul Ungariei. În timp ce se afla la volan, șoferul microbuzului transmitea live pe o rețea de socializare. În urma impactului, 9 persoane de cetățenie română au decedat", menționează INP într-un comunicat.

Poliția avertizează în context că, pentru evitarea unor astfel de accidente rutiere, șoferii nu trebuie să folosească telefonul mobil în timp ce vă aflați la volanul unui automobil, să nu conducă dacă sunt prea obosiți și să evite orice altă preocupare care le-ar putea distrage atenția în timpul șofatului.

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii din Moldova vor plăti amenzi de două ori mai mari - detalii

Amintim că în după amiaza zilei de ieri, lângă Budapesta, a avut loc un cumplit accident de circulaţie în care şi-au pierdut viaţa nouă români. Acesta s-a produs în urma coliziunii dintre un tir şi un microbuz.

Nouă români au murit într-un cumplit accident în Ungaria — șoferul era Live pe Facebook>>>

Potrivit autorităților române, microbuzul înmatriculat în judeţul Mureş, care se întorcea în ţară, s-a angajat într-o depăşire periculoasă şi s-a ciocnit cu un tir. Totodată, o înregistrare video postată pe rețelele de socializare îl înfăţişează pe şoferul microbuzului în timp ce transmite live pe Facebook.

Fluxul de știri
0