„Am scris negru pe alb: rechemarea la post a ambasadorului Hans G. Klemm”

© Photo : Facebook / U.S. Embassy BucharestAmbasdadorul SUA în România, Hans Klemm
Ambasdadorul SUA în România, Hans Klemm - Sputnik Moldova
Abonare
Solicitarea vine chiar din Statele Unite ale Americii şi va ajunge la preşedintele Donald Trump.

BUCUREŞTI, 20 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Jurnalistul Grigore Culian, fondator şi editor al celui mai prestigios ziar al românilor din Statele Unite ale Americii, New York Magazin, i-a transmis o solicitare preşedintelui său, referitoare la ambasadorul ţării sale în România.

Flagul Palestinei - Sputnik Moldova
Palestina își recheamă ambasadorii din mai multe țări Europene

Culian spune că a primit, ieri, o scrisoare semnată de Donald Trump care, pe lângă o serie de întrebări privind iniţiativele Casei Albe în plan intern şi extren, mai conţinea şi rubrica de recomandări.

„Sunt membru al Partidului Republican din SUA. (…) După ce am răspuns la toate întrebările, la final era un punct în care mi s-a solicitat să fac recomandări. Am scris negru pe alb: rechemarea de la post a ambasadorului Hans G. Klemm", a scris Grigore Culian pe pagina sa de Facebook, adăugând că motivele le-a exprimat deja în două scrisori adresate diplomatului american şi publicate într-un prestigios ziar românesc, acolo unde este editorialist.

În „Scrisoare (foarte) deschisă adresată domnului Hans G. Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România", publicată în ziarul Cotidianul din data de 30 septembrie 2017, Culian susţine că, în calitate de persoană cu dublă cetăţenie, română şi americană, urmăreşte ce se petrece în ţara sa de origine, România.

Vizita delegației românești în orașul Astrahan - Sputnik Moldova
România își va dezvolta relațiile cu regiunea Astrahan din Rusia

Acesta îi reproşează diplomatului american implicarea în viaţa politică a ţării noastre.

„Nu cunosc alt ambasador american, într-o ţară membră a Uniunii Europene şi a Alianţei Nord-Atlantice, cum este cazul României, care să intervină în viaţa politică în modul în care o faceţi dumneavoastră, mai ales că aşa-zisa luptă anticorupţie în România, de care sunteţi atât de preocupat, a devenit o perdea de fum sub care se ascund infracţiuni niciodată semnalate în intervenţiile dumneavosatră", a scris atunci jurnalistul, care i-a atras atenţia că această implicare este un lucru nepermis pentru un diplomat străin.

Culian a reluat această idee şi în a doua scrisoare adresată diplomatului american, în care a remarcat faptul că atât fostul preşedinte Băsescu, dar şi actualul, Klaus Iohannis, nu au sancţionat sub nici o formă ieşirile lui Hans Klemm, ceea ce, în opinia jurnalistului, înseamnă că lucrurile sunt mult mai grave.

Fluxul de știri
0