Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Palestina își recheamă ambasadorii din mai multe țări Europene

© REUTERS / Zoubeir SouissiFlagul Palestinei
Flagul Palestinei - Sputnik Moldova
Abonare
Palestina a decis să-și recheamă ambasadorii din mai multe țări ale Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Palestina își recheamă ambasadorul de la București, anunță Ministerul palestinian de Externe. De asemenea, aceeași decizie a fost luată de autoritatea de la Ramallah în raport cu reprezentanții săi diplomatici în Ungaria, Austria și Cehia.

”Ministerul Afacerilor Externe își va rechema ambasadorii din România, Cehia, Ungaria și Austria pentru consultații", anunță instituția într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

Palestine flag - Sputnik Moldova
Palestina sugerează o soluție în problema Ierusalimului

Decizia a fost motivată de prezența diplomaților celor patru state la festivitățile de deschidere a ambasadei SUA la Ierusalim, recunoscând în acest fel statutul Ierusalimului de capitală a Israelului.

Mai devreme, Palestina a anunțat că își retrage ambasadorul din SUA drept răspuns la mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

Pe 14 mai, România, Ungaria și Cehia au blocat un proiect de declarație al Serviciului European de Acțiune Externă, inițiat de Franța, în care UE urma să adopte o poziție comună în ceea ce privește statutul Ierusalimului.

Fluxul de știri
0