Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

România își va dezvolta relațiile cu regiunea Astrahan din Rusia

Abonare
România intenționează să-și dezvolte relațiile cu regiunea rusă Astrahan, în domeniile economic, turismului și culturii.

BUCUREȘTI, 19 mai — Sputnik. Acum câteva zile, ambasadorul României în Rusia, Vasile Soare, și consulul României în Rostov pe Don, Paul Ananie, au avut o întrevedere cu ministrul relațiilor internaționale și relațiile economice externe a regiunii Astrahan, Denis Afanasiev. În cadrul întrevederii s-a discutat despre perspectivele cooperării între regiunea Astrahan și România.

Primul pas care ar urma să fie întreprins, potrivit celor două părți, constă în restabilirea contactelor între regiunea Astrahan și județul Galați, care au fost destul de intensive și promițătoare în anii 90 ale secolului XX, însă din anumite motive au fost întrerupte. Ambele regiuni se aseamănă din punct de vedere al structurii economice și particularităților geografice (una este așezată în delta râului Volga, cealaltă în delta Dunării, există o industrie de construcție a navelor etc.).

România, imagine din satelit - Sputnik Moldova
Politolog rus: Existența poporului român este amenințată grav

De asemenea, s-a discutat despre cooperarea în domeniul turismului, unde ambele părți au evidențiat existența mai multor oportunități, luând în considerație posibilitățile unice și diversitățile ofertelor turistice ale regiunii Astrahan.

Un alt domeniu de cooperare între cele două țări, în opinia ambasadorului român, este domeniul culturii. S-a decis ca anul viitor să fie efectuat un schimb de colective muzicale.

O altă propunere care a fost înaintată în timpul discuțiilor a diplomatului român cu reprezentanții autorităților ruse este examinarea posibilității organizării a unor evenimente de către așa structuri interstatale precum "Clubul Mării Negre" (Consiliul de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră) și Afacerile Caspice (Consiliul Internațional al Camerelor de Comerț și Industrie din Țările Caspice).

Ambasadorul României se află cu o vizită de lucru în regiunea Astrahan în legătură cu ceremonia de deschidere a monumentului prizonierilor români din cel de-al Doilea Război Mondial, înmormântați la cimitirul Trusovskoye din orașul Astrahan.

Fluxul de știri
0