Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova devine atracție turistică pentru străini: Iată câți turiști vizitează țara noastră

© Photo : Igor VzorovOrheiul Vechi
Orheiul Vechi - Sputnik Moldova
Abonare
Străinii devin tot mai interesați de locurile pitorești din țara noastră. Numărul turiștilor care au stat în unitățile de cazare din Moldovova în lunile ianuarie - martie 2018 a crescut față de aceiași perioadă din anul trecut

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Țara noastră devine tot mai atractivă pentru turiștii străini. Potrivit Biroului Național de Statistică, timp de trei luni, unitățile de cazare din țara noastră au găzduit peste 49 de mii de turiști. Dintre aceștia peste 27 de mii sunt turiști străini, iar peste 22 de mii sunt moldoveni.

Ubud, Bali - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Moldovenii sunt săraci, dar iată ce destinații turistice preferă

În ianuarie — martie 2018 numărul persoanelor care au frecventat structurile de cazare din țara noastră a crescut cu aproape 11 la sută, comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut. La pensiunile turistice și agroturistice numărul persoanelor care au fost cazați a crescut cu 37 la sută. O creștere de 13 la sută au înregistrat hoteluri și moteluri. În structurile de odihnă s-au odihnit cu peste 7 la sută mai mulți turiști, iar în structurile de întremare — peste 4 la sută. În schimb s-a redus numărul de turiști cazați în tabere de vacanță pentru elevi (-69,2%) și cămine pentru vizitatori (-22,3%).

Cei mai mulți turiști străini care au stat în unități de cazare din țara noastră sunt din România (28,3%). Topul este completat de cetățenii din Ucraina (14,7%), Federația Rusă (8,6%), Statele Unite ale Americii (5,7%), Italia (4,8%), Turcia (4,6%), Germania (3,8%), Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (3,1%), Israel (2,4%), Polonia (2,0%), Bulgaria și Franța (câte 1,3%), Belarus (1,1%), Spania (0,9%), Austria (0,8%) și Suedia (0,7%).

Fluxul de știri
0