Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Moldovenii sunt săraci, dar iată ce destinații turistice preferă

Abonare
Unii moldoveni scot din buzunar și peste 3 000 de euro pentru o vacanță de vis.

CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik, Doina Chiorescu. Moldovenii nu-și schimbă preferințele atunci când este vorba de vacanța petrecută pe malul mării. Și în acest an, în fruntea topului destinațiilor turistice preferate de moldoveni este Grecia, Turcia și Bulgaria. Vestea proastă cu care vin agenții de turism este că prețurile foilor de odihnă au crescut ușor în acest an comparativ cu anul precedent.

"Ofertele din partea agențiilor de turism sunt variate și pentru diferite categorii de turiști. Prețurile pachetelor turiste variază între 400 euro — 3.000 euro pentru un sejur de 7 nopți, pentru doi adulți. Bineînțeles, sunt și vacanțe mult mai scumpe, care depășesc suma de 3.000 euro", a declarat pentru Sputnik Moldova managerul de turism Ala Cernobai.

Inga Albu - Sputnik Moldova
Important. Ce trebuie să faci și unde să te adresezi dacă ți-ai pierdut actele în vacanță

Nu toți moldovenii aleg să meargă la mare în Turcia, Bulgaria și Grecia. Există categorii de turiști care sunt dispuși să dea o avere doar pentru a se odihni în cele mai bune condiții.

"Calitatea serviciilor turistice prestate diferă de la țară la alta, de aceea întotdeauna este o categorie de turiști care optează pentru vacanțe de lux în Dubai, Singapore sau insula Zanzibar (Africa). Aceștia sunt gata să scoată din buzunar de la 3000 euro până la 8.000 euro pentru un sejur de 7 nopți cu toate mesele incluse, pentru 2 adulți ", a declarat pentru Sputnik Moldova managerul de turism, Ala Cernobai.

Vara și marea sunt legate pe vecie. Cei mai mulți turiști își dedică verile plajelor paradisiace și experiențelor gastronomice inedite trăite peste hotarele Republicii Moldova. Mai puțini sunt cei care aleg să călătorească prin marele orașe europene în perioada sezonului estival.

"Căldurile sunt prea mari. Timpul perfect pentru astfel de experiențe e primăvara și toamna. Iar prețul acestora depinde de mijlocul de transport cu care turiștii călătoresc. Totuși, acesta nu depășește costul vacanțelor la mare. Indiscutabil, orice formă de turism este binevenită pentru a scăpa de rutina zilnică", a declarat pentru Sputnik Moldova managerul de turism Ala Cernobai.

Potrivit Biroului Național de statistică, anul trecut, peste 200 de mii de moldoveni au cumpărat pachete turistice, cu 15% mai mulți decât în 2016.

Fluxul de știri
0