Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă vacanță pentru bugetari, îi așteaptă trei zile de odihnă

© Sputnik / Fedorenko Vladimir / Accesați arhiva multimediaMoscow residents relax on Vorobyovy Hills at the weekend.
Moscow residents relax on Vorobyovy Hills at the weekend. - Sputnik Moldova
Abonare
Bugetarii din Moldova vor avea o minivacanță de trei zile la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Ziua de vineri, 1 iunie, a fost declarată drept zi liberă. Decizia a fost luată de Guvern la ședința sa de miercuri, 16 mai. Ziua de 1 iunie va fi recuperată sâmbătă, 23 iunie. Astfel, bugetarii din Moldova vor avea trei zile libere în perioada 1 – 3 iunie.  

Люди в городе - Sputnik Moldova
Societate
Bucurie pentru bugetari, mai urmează o minivacanță de patru zile

Potrivit unei hotărâri a Parlamentului ziua de 1 iunie, când este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului, este zi de sărbătoare nelucrătoare. Totodată, zilele de sărbătoare nelucrătoare sunt enumerate în articolul 111 din Codul Muncii, iar articolul respectiv din Cod nu a fost modificat odată cu modificarea hotărârii Parlamentului.

”Reieșind din această situație, se propune ca ziua de vineri de 1 iunie 2018 să fie considerată zi liberă, cu recuperarea ei în ziua de sâmbătă 23 iunie 2018”, a declarat ministrul muncii, Svetlana Cebotari.

Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile în scopul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare.

Fluxul de știri
0