Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bucurie pentru bugetari, mai urmează o minivacanță de patru zile

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peste două săptămâni, bugetarii din Republica Moldova se vor bucura de o nouă minivacanță de patru zile.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. După zilele libere legate de sărbătorile pascale care i-au bucurat mult moldovenii, mai urmează o minivacanță de patru zile pentru bugetari. Este vorba de zilele de  28 aprilie – 2 mai.

Люди - Sputnik Moldova
Bucurie pentru bugetari. În 2018 se vor odihni mai multe zile

Ziua de luni, 30 aprilie, va fi liberă pentru bugetarii din Republica Moldova. Decizia se conține într-un document aprobat la începutul acestui an de Guvernul de la Chișinău. 

Ziua de 30 aprilie precedă data de 1 mai, când este sărbătorită Ziua internațională a oamenilor muncii, sărbătoare declarată drept zi liberă în Republica Moldova. 

Astfel, bugetarii din Republica Moldova vor avea o minivacanță de patru zile la sfârșitul lunii aprilie și începutul lui mai. Este vorba despre zilele de 28 aprilie – 2 mai. 

Pentru ziua de 30 aprilie bugetarii vor lucra sâmbătă, 21 aprilie. 

Potrivit Codul muncii, Guvernul este în drept să transfere zilele de lucru în alte zile în scopul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare.

Fluxul de știri
0