Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Data de 20 mai a jucat un rol fatal în viața lui Dorin Chirtoacă

© Photo : AnonimDorin Chirtoacă și oile
Dorin Chirtoacă și oile - Sputnik Moldova
Abonare
La cei aproape 40 de ani ai săi, Dorin Chirtoacă a rămas singur și fără fotoliul de la Primăria Chișinău, iar data de 20 mai a jucat un rol deosebit în cele două episoade din viața liberalului.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. Data de 20 mai pare să nu-i aducă noroc liberalului Dorin Chirtoacă. Pe 20 mai acesta a făcut nuntă, iar la jumătate de an a divorțat și tot pe 20 mai vor avea loc alegerile locale noi în Chișinău, înainte de a se încheia mandatul de patru ani al lui Chirtoacă la șefia Capitalei. 

20 mai 2018 – Chirtoacă va spune definitiv adio Primăriei Chișinău

Vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, anunța, la data de 16 februarie acest an, că renunță oficial la funcția de primar al municipiului Chișinău. Aflându-se la al treilea mandat în această funcție, acesta a decis să plece din funcția de primar al municipiului Chișinău, cu un an înainte de încheierea mandatului, ”în semn de protest față de fărădelegile care au loc în Chișinău”. 

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Coșmarul lui Chirtoacă. Ar putea să-și petreacă următorii 22 de ani în pușcărie

Anterior, Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al Capitalei. Acesta are statut de învinuit în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău. Potrivit actului de învinuire, fiind în funcția de primar al Capitalei, Chirtoacă a comis acte de corupere pasivă, în variantă agravată şi infracţiunea de trafic de influenţă, în variantă agravată. Conform mărturiilor oferite în cadrul anchetei, Chirtoacă avea să ridice o recompensă de 13 la sută din veniturile companiei care urma să amenajeze parcările cu plată în Chișinău.

În urma deciziei de a renunța la funcția de primar al Capitalei, Chirtoacă nu rămâne cu nicio funcție înaltă, cu excepția celei pe care o deține în partid, care coboară dramatic la capitolul popularității, potrivit ultimelor sondaje.

Astfel, la 20 mai, chișinăienii sunt chemați să-și aleagă un alt administrator, care se va afla în fruntea Primăriei Chișinău până în vara anului 2019, când în Moldova vor avea loc alegeri locale generale. La scrutinul din 20 mai, Chirtoacă nu candidează, fiind conștient că nu va mai fi ales de locuitorii Capitalei în urma fărădelegilor pe care le-a făcut la Primărie. 

Un alt episod din viața lui Chirtoacă arată că data de 20 mai nu-i este de bun augur 

La 20 mai 2016, primarul Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, a jucat o fastuoasă nuntă împreună cu jurnalista Anișoara Loghin. Un număr impunător de oaspeți, printre care politicieni, deputați, miniștri, primari, jurnaliști și invitați de peste hotare, au fost martorii oficierii căsătoriei dintre cei doi. Nunta a fost jucată la un fițos local amplasat într-un parc din Chișinău.

Idila dintre cei doi a început în vara anului 2015 și a culminat cu cererea în căsătorie în Piața Marii Adunări Naționale, în fața a mii de oameni. Anișoara Loghin a acceptat inelul de logodnă și a spus ”Da” la cererea lui Chirtoacă de a-i deveni soție. 

Дорин Киртоакэ и Анишоара Логин - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câți bani a câştigat Dorin Chirtoacă la nuntă

Căsnicia primarului Capitalei cu jurnalista Anişoara Loghin nu a durat însă nici 5 luni. Liberalul a anunțat pe pagina sa de Facebook, la 8 octombrie 2016, că împreună cu Loghin au decis să divorţeze. Până astăzi niciunul dintre cei doi nu au vorbit tranșant în public despre motivele despărțirii. 

Presa a scris că vinovat de ruperea căsniciei s-ar face Chirtoacă, care avea o relație în afara căsniciei. 

Astfel, la cei aproape 40 de ani ai săi, Dorin Chirtoacă a rămas singur și fără fotoliul de la Primăria Chișinău, iar data de 20 mai a jucat un rol deosebit în cele două episoade din viața liberalului. 


Fluxul de știri
0