Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți bani a câştigat Dorin Chirtoacă la nuntă

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ и Анишоара Логин
Дорин Киртоакэ и Анишоара Логин - Sputnik Moldova
Abonare
La finele lunii mai a acestui an, primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a căsătorit cu o jurnalistă de la Chişinău. La nuntă a fost un număr impunător de invitaţi.

CHIŞINĂU, 7 aug – Sputnik. La 21 mai 2016, primarul general al municipiului Chişinău, liberalul Dorin Chirtoacă, s-a căsătorit cu jurnalista Anişoara Loghin. Nunta a avut loc într-un local de lux, iar la eveniment au fost invitaţi deputaţi, miniştri, angajaţi ai primăriei, artişti şi jurnalişti. Prezentă la celebrarea căsătoriei a fost şi fiica fostului preşedinte al României Traian Băsescu, Elena Băsescu, împreună cu soţul ei. 

Suma pe care a câştigat-o Dorin Chirtoacă la nuntă, deocamdată, nu a fost făcută publică, dar potrivit legislaţiei naţionale alesul local va fi obligat să prezinte aceste date în Declaraţia cu privire la venituri şi proprietate pe anul 2016.

Дорин Киртоакэ и Анишоара Логин - Sputnik Moldova
Societate
Chirtoacă și-a adus mireasa la starea civilă cu o ”kopeikă” sovietică

Potrivit declaraţiei de avere prezentată de Chirtoacă în 2015, acesta a avut anul trecut de la primărie un venit anual de 162614 lei, sau mai mult de 13,5 mii de lei pe lună. De asemenea, în 2015, Chirtoacă a avut un venit de aproape 17,4 mii de lei de la parlament. Edilul mai declara în 2015 un credit luat la o bancă comercială în sumă de 315 mii de lei.

Chirtoacă mai are în proprietate trei garaje, o casă de locuit, un apartament şi un teren sub contrucţie şi un intravilan. În cele trei garaje de 16,2 metri pătraţi, 21,5 metri pătraţi şi 21 metri pătraţi, Chirtoacă îşi ţine un BMW-318 şi un Opel Astra. 

Casa de locuit aflată în proprietatea primarului Chişinăului are peste 234 de metri pătraţi, iar apartamentul – 72 de metri pătraţi. 

Fluxul de știri
0