Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va acoperi tot Pământul cu internet de viteză înaltă

© NASAImagine din spațiul cosmic
Imagine din spațiul cosmic - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Planificăm ca toată suprafața planetei să fie acoperită cu o rețea digitală super-performantă, a anunțat agenția spațială Roskosmos.

CHIȘINĂU, 11 mai — Sputnik. Roskosmos a prezentat un proiect de acoperire integrală a planetei cu internet de viteză înaltă, potrivit unui comunicat al corporației de stat.

Dumitru Avram - Sputnik Moldova
Analist român: Nu se poate trăi pe această planetă fără un dialog rațional cu Rusia

În acest fel, Rusia ar putea face o concurență OneWeb Satellites — un proiect comun al companiilor Airbus și OneWeb, sistemului european de orbită media O3b, deținut de corporația SES, precum și Starlink-ului american, deținut de compania SpaceX a lui Ilon Musk.

Prezentarea proiectului va avea loc pe 22 mai, anunță Roskosmos.

"Va fi prezentat un proiect de creare a unui sistem național de acoperire a Pământului cu internet de viteză înaltă și asigurare a unui canal de conexiune permanentă pentru transportul fără pilot, a unui "internet al obiectelor" și al transmisiei protejate a datelor", menționează Roskosmos.

La prezentare va lua cuvântul directorul general al corporației, Igor Komarov. Evenimentul va fi moderat de directorul executiv pentru dezvoltarea afacerilor și comercializarea corporației, Anton Jiganov.

Штурмовики Су-25 БМ на репетиции воздушной части парада Победы в Москве. - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a comparat Rusia cu pasărea Phoenix ce renaște din propria-i cenușă

Printre invitați sunt reprezentanți ai celor mai mari companii, ai autorităților, instituțiilor din sectorul financiar și bancar, ai institutelor de dezvoltare precum ți persoane fizice și juridice care beneficiază de serviciile industriei spațiale.

Potrivit agenției RIA Novosti, proiectul presupune crearea unui sistem global informațional multifuncțional de sateliți. Inițiativa aparține companiei "Sistemele Spațiale Ruse".

Pentru realizarea proiectului până în 2020 sunt necesare 299 miliarde de ruble (4-5 miliarde dolari). În acest scop, până în iunie 2018 urmează să fie înființat un consorțiu cu participarea Roskosmos, Vneșekonombank și a altor organizații.

Lavrov: Relațiile dintre Rusia și Germania sunt determinante pentru întreaga Europă>>>

Prima etapă a lucrărilor de dezvoltare și producere a componentelor sistemului urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului 2020.

Fluxul de știri
0