Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a comparat Rusia cu pasărea Phoenix ce renaște din propria-i cenușă

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Accesați arhiva multimediaШтурмовики Су-25 БМ на репетиции воздушной части парада Победы в Москве.
Штурмовики Су-25 БМ на репетиции воздушной части парада Победы в Москве. - Sputnik Moldova
Abonare
Luni președintele ales al Rusiei, Vladimir Putin, și-a preluat mandatul și a depus jurământul față de Patrie cu mâna pe textul Constituției țării.

CHIȘINĂU, 7 mai — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a comparat Rusia cu pasărea Phoenix ce renaște din propria-i cenușă, ce depășește în parcursul său istoric cele mai dificile momente și necazuri, păstrându-și totodată caracterul monolitic al poporului și societății

Presa la inaugurarea lui Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Ce le-a transmis Putin compatrioților în alocuțiunea sa de inaugurare

„De-a lungul istoriei sale de mai bine de o mie de ani, Rusia a trecut de mai multe ori prin perioade tulburi și de grele încercări și, de fiecare dată, renăscând ca pasărea Phoenix, a atins astfel de culmi care pentru alții ar fi fost imposibil de atins, iar pentru țara noastră, dimpotrivă, deveneau ca o nouă rampă de lansare, ca un nou jalon istoric pentru un salt și mai puternic înainte", a spus Putin în cadrul ceremoniei de inaugurare.

Șeful statului rus este convins că el și colegii săi vor reuși să obțină succese și un salt în dezvoltarea țării, deoarece „o echipă atât de puternică este capabilă să facă față oricăror probleme, chiar și dintre cele mai complicate".

Pe parcursul întregii istorii a Rusiei independente, Vladimir Putin a fost ales pentru a patra oară președinte al țării de către majoritatea covârșitoare a cetățenilor.

Actualul mandat al liderului rus va dura șase ani, până în 2024, când în Federația Rusă vor avea loc următoarele alegeri prezidențiale.

Fluxul de știri
0