Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Analist român: Nu se poate trăi pe această planetă fără un dialog rațional cu Rusia

Dumitru Avram
Dumitru Avram - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este apreciat nu doar de propriul popor, ci și de oamenii din alte țări ale lumii. În perioada 22- 27 martie 2018, cetățenii din câteva țări au fost întrebați în cadrul unui sondaj de opinie cine, în opinia lor, sunt cei mai puternici lideri mondiali.
Analist român: Nu se poate trăi pe această planetă fără un dialog rațional cu Rusia

Cele mai multe dintre persoanele intervievate din Italia, Franța și Germania consideră că, la momentul actual, cel mai puternic lider din lume este Vladimir Putin.

Potrivit datelor sondajului, în favoarea lui Putin s-au pronunțat 34 % dintre persoanele chestionate din Franța și Germania, 38 % din Italia, 26 % din Marea Britanie și 23 % din SUA.
Pe locul doi în sondaj s-a situat președintele american Donald Trump, urmat de președintele Partidului Comunist chinez Xi Jinping, cancelarul german Angela Merkel și premierul britanic Theresa May.

Dumitru Avram, analist și jurnalist politic din România, a comentat rezultatele sondajului de opinie în care Putin a fost recunoscut de cetățenii a trei țări ca fiind cel mai puternic lider mondial.

"Nu este de mirare, Rusia rămâne o mare putere a lumii, orice s-ar spune, iar Vladimir Putin, dincolo de concertările la adresa lui, rămâne un mare lider. Nu se poate trăi pe această planetă fără un dialog constructiv și rațional cu Rusia. Încă înainte de 1989, România nu a ocolit și nu a ratat dialogul cu Rusia și într-o lume modernă, care are atâtea chestiuni de rezolvat, viitorul este de neconceput dacă nu alegem această cale a dialogului" spune Dumitru Avram.

Vladimir Putin s-a adresat cu un mesaj poporului rus după anunțarea rezultatelor finale ale alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova
Politică
Fenomenul Putin: Ce au demonstrat datele unui sondaj de opinie

Analistul menționează că Vladimir Putin "este un om foarte discret, este un om ponderat, un om care gândește de zece ori înainte de a trece la o anumită măsură practică. Cred că Putin rămâne omul Rusiei cu care se poate discuta".

Explicând cum ar putea fi interpretat acest sondaj în SUA, Dumitru Avram a declarat că "acest sondaj va surprinde, SUA va trebui să trateze aceste rezultate ca pe un adevăr care nu poate fi contestat. Poate că s-ar fi supărat domnul Donald Trump că este pe locul doi, dar trebuie să înțeleagă că arre mai puțini ani de experiență în spate".

Menționăm că sondajul a fost realizat pentru Sputnik de compania Ifop, în perioada 22- 27 martie 2018, în Franța, Germania, Italia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Fluxul de știri
0