Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mass-media din SUA avertizează cu privire la arma rusească "Apocalipsa"

Abonare
Torpilele subacvatice rusești, echipate cu focoase nucleare, botezate de mass-media occidentală "arma Apocalipsei", ar putea distruge întregi orașe de coastă, scrie site-ul american de informații Business Insider.

CHIȘINĂU, 26 apr — Sputnik. Portalul american Business Insider a dedicat un articol torpilelor subacvatice rusești echipate cu focoase nucleare de tip Status-6 Oceanic Multipurpose, calificate de mass-media occidentală ca "arme ale Apocalipsei" și despre existența cărora a menționat Vladimir Putin în mesajul său către Adunarea Federală a Rusiei la 1 martie 2018, scrie Sputnik France.

Syrian government supporters wave Syrian, Iranian and Russian flags as they chant slogans against U.S. President Trump during demonstrations following a wave of U.S., British and French military strikes to punish President Bashar Assad for suspected chemical attack against civilians, in Damascus, Syria, Saturday, April 14, 2018 - Sputnik Moldova
Rusia
Ministrul rus al Apărării: SUA împing Lumea spre o nouă cursă a înarmărilor

Potrivit mass-media, care descrie caracteristicile acesteia, Status-6 este capabilă să transporte un focos termonuclear de 50 de megatone.

În plus, așa cum subliniază Greg Spriggs, fizician nuclear de la Laboratorul Național Lawrence Livermore, această armă de 50 de megatone "ar putea provoca un tsunami" și poate ajunge la țărm cu o putere egală cu o explozie de 650 de kilotone.

Potrivit presei, acest tsunami ar avea aceeași forță ca și cutremurul care a lovit Japonia în martie 2011. În mod similar, potrivit specialiștilor, detonând sub apă, această torpilă ar ridica valuri de 100 de metri înălțime.

The Damascus sky lights up missile fire as the U.S. launches an attack on Syria targeting different parts of the capital early Saturday, April 14, 2018 - Sputnik Moldova
Experți: SUA acționează ca niște jandarmi și răspândesc haos în lume

Business Insider insistă, de asemenea, că explozia unei Status-6 subacvatice ar putea produce o explozie nucleară masivă, care nu numai că ar distruge un întreg oraș, ci și un vast teritoriu, cu un val radioactiv.

Astfel, dacă se produce explozia în apropierea orașelor de coastă, cum ar fi Los Angeles sau San Diego, efectul produs de explozia nucleară ar fi și mai mare din cauza vântului maritim.

În discursul său anual din acest an, pe 1 martie, Vladimir Putin a anunțat despre crearea sistemelor de arme de ultimă generație, inclusiv noile drone subacvatice ultra-rapide și invulnerabile, sisteme de rachete Sarmat capabile să neutralizeze apărarea antiaeriană, complexe laser și arme hipersonice.

Fluxul de știri
0