Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Anumite state fac jocul teroriștilor

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un mesaj de salut al președintelui rus Vladimir Putin, adresat participanților la cea de-a 9-a Reuniune Internațională a Înalților Reprezentanți pentru Probleme de Securitate de la Soci, a fost dat citirii de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev.

CHIȘINĂU, 25 apr — Sputnik. Unele țări încearcă din ce în ce mai mult să ignore normele universal recunoscute ale dreptului internațional, folosind forța militară fără acordul Consiliului de Securitate al ONU, acestea făcând astfel jocul teroriștilor, a punctat seful statului rus în mesaj.

Vladimir Putin într-o vizită oficială în Franța - Sputnik Moldova
Rusia
Putin către Macron: Atacurile SUA asupra Siriei – o violare a dreptului internațional

"Problemele de asigurare a securității mondiale și regionale sunt astăzi deosebit de acute, în mare parte din cauza că unii membri ai comunității mondiale încearcă din ce în ce mai mult să ignore normele și principiile dreptului internațional universal recunoscute, să recurgă la utilizarea forței militare, ocolind Consiliul de Securitate al ONU, refuzând participarea la discuții, ca instrument cheie în soluționarea disputelor interstatale", a spus Putin.

"Aceasta generează instabilitate politică și socială și fac jocul forțelor teroriste, extremismului, criminalității transnaționale, ducând la o escaladare a conflictelor locale și a crizelor", a adăugat el.

Președintele rus a subliniat că actuala reuniune, sub auspiciile Consiliului de Securitate al ONU, oferă o oportunitate reală pentru a discuta modalitățile de abordare a unor provocări privind securitatea internațională.

Lavrov — lecție de gândire diplomatică în fața pericolului maxim: războiul mondial>>>

Putin a declarat că Rusia este pregătită pentru cooperarea strânsă cu partenerii străini în domeniul securității, în formate multilaterale și bilaterale.

Fluxul de știri
0