Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin către Macron: Atacurile SUA asupra Siriei – o violare a dreptului internațional

© Sputnik / Сергей Гунеев / Trecere la banca de fotografiiVladimir Putin într-o vizită oficială în Franța
Vladimir Putin într-o vizită oficială în Franța - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Acțiunile militare ale SUA și a aliaților lor reprezintă o violare gravă a dreptului internațional și vor face mai dificil procesul de reglementare politică a crizei din Siria, a declarat Vladimir Putin într-o discuție telefonică cu Emmanuel Macron.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Acțiunile militare împotriva Siriei reprezintă o violare gravă a dreptului internațional și au făcut mai dificil procesului politic de reglementare a crizei siriene, a declarat președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei discuții telefonice cu omologul său francez, Emmanuel Macron, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
"Rusia este gata": Despre ce au discutat Putin și liderii Cubei

"A avut loc o discuție telefonică dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Franței, Emmanuel Macron. A fost discutată situația din Siria, de după atacurile cu rachete ale SUA și aliaților lor. Partea rusă a subliniat că această acțiune reprezintă o violare gravă a dreptului internațional și a complicat procesul de reglementare politică a crizei siriene", informează administrația președintelui rus într-un comunicat.

În acest context, a fost menționată importanța desfășurării misiunii experților OPCW, care se află în Siria.

Luni, Macron întreprinde o vizită oficială în SUA. Potrivit președintelui francez, principalul obiectiv ale întrevederii lui cu liderul de la Casa Albă va fi demonstrarea unor bune relații dintre cele două țări.

Lavrov — lecție de gândire diplomatică în fața pericolului maxim: războiul mondial>>>

Se presupune că liderul francez, care este numit deseori și "îmblânzitorul lui Trump", va aborda în cadrul vizitei problema războiului comercial, dar și modificările acordului nuclear cu Iranul.

Fluxul de știri
0