Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se apropie ziua când polițiștii vor afla dacă rămân sau nu în funcție

Abonare
Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, le-a oferit timp suficient tuturor angajaților din structurile MAI pentru a se pregăti de ziua când vor trebui să demonstreze că sunt competenți să rămână în funcții.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Luna mai va fi crucială pentru angajații din structurile Ministerului Afacerilor Interne. Toți angajații cu funcții de răspundere din cadrul MAI vor susține, în luna mai, patru teste fizice. Ministrul de resort, Alexandru Jizdan, a declarat că cei care nu le vor promova aceste teste ar putea să-și piardă locul de muncă.

Глава МВД Александр Жиздан - Sputnik Moldova
Polițiștii din Moldova renunță la „bâte”. Iată ce propune Alexandru Jizdan

Ministrul Afacerilor Interne susține că în structurile forțelor de ordine din Moldova trebuie să fie nu doar oameni integri și profesioniști, dar și pregătiți fizic.

”În luna mai vor fi testați toți conducătorii din cadrul MAI. Vor veni pe stadionul ”Dinamo” și vor susține testele sportive. Indiferent de vârstă și greutate, toți conducătorii noștri vor veni și vor da patru teste sportive și cei care nu le vor da noi vom pune semnul întrebării despre aflarea lor în continuare în aceste funcții”, a declarat ministrul.

Potrivit lui Jizdan, după angajații cu funcții de răspundere vor fi testați toți polițiștii din sistem. 

”Vom impune lumea din MAI să practice sportul. Nu este vorba despre sport la nivel de amator. Vor fi unii dintre ei care vor face sport la nivel de profesioniști în așa fel ca noi în stradă să avem oameni cu o condiție fizică foarte bună. Trebuie să fie oamenii care să reziste în orice condiții”, a declarat ministrul de Interne. 

În cadrul unei emisiuni la Sputnik Moldova, ministrul s-a arătat încrezător că toți polițiștii vor trece cu brio toate testele fizice la care vor fi supuși peste câteva săptămâni.

Fluxul de știri
0