Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Polițiștii din Moldova renunță la „bâte”. Iată ce propune Alexandru Jizdan

© Sputnik / Miroslav RotariГлава МВД Александр Жиздан
Глава МВД Александр Жиздан - Sputnik Moldova
Abonare
Polițistul din Moldova nu va mai fi percepuți drept o sperietoare de către cetățeni. Cel puțin asta își propune conducerea Ministerului Afacerilor Interne, care vrea să-i apropie pe oamenii legii de societate prin implementare conceptului „Poliție Comunitară”
Polițiștii din Moldova renunță la „bâte”. Ce propune Alexandru Jizdan

 

Proiectul este stipulat în planul de acţiuni pentru anii 2018-2020, document ce are la bază practici internaționale de conlucrare a polițiștilor cu cetățenii, în scopul soluționării problemelor și apropierii oamenilor legii de societate.

„O perioadă îndelungată, chiar și acum, polițistul este perceput drept o persoană care pedepsește. Conceptul „Poliție Comunitară" are menirea de a apropia societatea de poliție și poliția de societate. Prin „Poliția Comunitară" vrem să identificăm problemele cu care se confruntă societatea noastră, iar noi să fim cei care să sprijinim oamenii", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, după ședința Guvernului.

Noul concept nu presupune crearea unui serviciu nou, ci a unui model de activitate a polițiștilor în comun cu societatea.

„În primării, noi vom crea un grup de oameni, constituit din mai multe componente: directorul școlii, cadre medicale, mediul de afaceri, inclusiv, poliția. Toată lumea va raporta problemele cu care se confruntă societatea. Noi încercăm astfel să venim cu mai multă grijă către oameni", adaugă Alexandru Jizdan.

În prezent, „Poliţia Comunitară" activează, în calitate de proiect-pilot, în sectorul Buiucani al Capitalei și raioanele Sângerei, Anenii Noi și Cahul. În următorii doi ani, proiectul urmează să fie extins în toată țara.

Fluxul de știri
0