Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția celui mai important seismolog român după puternicul cutremur de aseară

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mărmureanu: " "E foarte adânc... Chiar nu putem spune că ar putea fi unul mai mare după aceea" - opiniile celui mai important seismolog român.

BUCUREŞTI, 25 apr — Sputnik, DD. Zona de foc seismică a României a îngrozit din nou — un seism de 4,5 grade pe scara Richter s-a produs miercuri seară, la ora 20:15, în judeţul Buzău. Cutremurul nu a produs pagube.

Cel mai important specialist român în seismologie, Gheorghe Mărmureanu a dat o declarație edificatoare la postul RTV.

"E un cutremur absolut normal, unul obişnuit", consideră Mărmureanu. "Posibilitatea de pagube materiale este absolut zero".

Explicația președintelui seismologilor români e logică — adâncimea epicentrului e foarte mare — peste 140 de kilometri.

Seismograf - Sputnik Moldova
Se anunţă un mare cutremur: „Va fi adânc, de la Moscova la Cairo"

"E foarte adânc, nu se pune problema (de pagube, n.r.), spune Mărmureanu. Dacă va fi un altul — "chiar nu putem spune că ar putea fi unul mai mare după aceea", a declarat Gheorghe Mărmureanu la România TV.

În privința unor replici, desigur acestea nu pot fi mai mari decât cutremurul principal, dar e posibil să se înregistreze mișcări seismice, chiar și de peste 3 grade pe scara Richter.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat că seismul a avut magnitudinea 4,5 şi s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri.

Fluxul de știri
0