Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se anunţă un mare cutremur: „Va fi adânc, de la Moscova la Cairo"

© AFP 2024 / TED ALJIBESeismograf
Seismograf - Sputnik Moldova
Abonare
Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

BUCUREŞTI, 22 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Vin vremuri grele. Aceasta poate fi concluzia declaraţiei pe care Gheorghe Mărmureanu a făcut-o în legătură cu un seism major care va afecta întreaga Europă.

Seismul va fi de adâncime, asemănător celui din 1802 — cutremurul va afecta și Republica Moldova. Mărmureanu a estimat că viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsă între 7,2 şi 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune" a declarat Gheorghe Mărmureanu, potrivit stiripesurse.ro.

Seismograf - Sputnik Moldova
Societate
Avertisment. Anul 2018 poate fi numit „anul cutremurelor"

Cutremurul din 1802 cu care a asemănat Mărmureanu viitorul cutremur a avut magnitudinea de 8 grade, dar, din fericire, nu au fost victime. Dar în actualul context nu se poate spune că va fi la fel. Şi aceasta pentru că în România sunt construite blocuri, de o calitate foarte proastă.

Mărmureanu a precizat că adâncimea la care se va produce va fi de 150-170 de kilometri, iar o dată aproximativă de producere va fi după anii 2040-2041. El spune că sunt calcule făcute de peste trei secole şi care, explică acesta, nu au greşit.

Cele mai mari cutremure care au zguduit Moldova din 1940 încoace>>>

În ceea ce priveşte cutremurul din 1802, acesta s-a simţit la Moscova şi Cairo, iar la Moscova a deplasat bănci de piatră pe orizontală.

Fluxul de știri
0