Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon la Bender: Exprim convingerea unanimă privind necesitatea unui dialog

© Facebook / Dodon IgorIgor Dodon și Vadim Krasnoselskii
Igor Dodon și Vadim Krasnoselskii - Sputnik Moldova
Abonare
Temele principale ale întrevederii dintre Igor Dodon și Vadim Krasnoselskii au fost legate de etapă actuală a dialogului dintre cele două maluri ale Nistrului în diverse formate.

CHIȘINĂU, 25 apr — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Ce planuri are Igor Dodon de Ziua Drapelului de Stat, 27 aprilie

„Am exprimat sprijinul comun pentru toți participanții la Operațiunea de pacificare mixtă din Zona de Securitate, dar şi recunoștință Federației Ruse pentru activitatea contingentului pacificator rus, pentru funcționarea eficientă şi continuă a misiunii de pacificare, pentru eforturile depuse în scopul păstrării păcii la Nistru", a scris Igor Dodon într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook. 

„Totodată, ne-am expus împotriva apelurilor venite din partea unor actori internaționali cu referire la o eventuală reformatare la etapa actuală a operațiunii de pacificare la Nistru, fără a ține cont de necesitatea realizării unei reglementări politice ample a diferendului transnistrean, doar prin modalități pașnice.

Am reiterat poziția comună potrivit căreia punctele de control vamal moldo-ucrainene, constituite pe porțiunea transnistreană a frontierei, nu trebuie să afecteze negativ locuitorii și agenții economici din regiunea transnistreană", a mai adăugat președintele țării.

Fluxul de știri
0