Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce planuri are Igor Dodon de Ziua Drapelului de Stat, 27 aprilie

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Pe data de 27 aprilie moldovenii vor marca Ziua Drapelului de Stat - Iată ce intenționează să facă președintele Igor Dodon până atunci.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Fiecare primărie va primi un tricolor care va fi arborat pe 27 aprilie cînd este sărbătorită Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Inițiativa aparține președintelui moldovean, Igor Dodon.

”Am venit cu inițiativa ca, începînd cu ziua de mâine, să transmitem fiecărei primarii din țară cîte un Drapel de Stat, dar și drapelul istoric al lui Ștefan cel Mare și Sfînt”, a scris Dodon pe  pagina sa de Facebook.

El a mai precizat că săptămâna trecută Comisia Națională de Heraldică de pe lângă Președintele Republicii Moldova a aprobat conferirea statutului legal de simbol național istoric al Republicii Moldova drapelului purtat de Ștefan cel Mare în ziua de 12 septembrie 1485. Totodată, președintele a înaintat un proiect privind completarea Legii privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova.

Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Societate
27 aprilie - Ziua Drapelului de Stat: Istorie și semnificație

”Primele drapele vor fi propuse celor 300 de localități care au semnat declarații pentru menținerea statalității și independenței Republicii Moldova. Ulterior, drapelul istoric va fi repartizat în celelalte localități ale țării”, a precizat Dodon.

Șeful statului a subliniat că drapelele istorice, în calitate de simboluri naționale, își găsesc reglementarea în legislația mai multor state, cum ar fi: Lituania, Bulgaria, Croația, Finlanda, Grecia, Letonia ți că ”inițiativă nu are intenția de a schimba Drapelul de Stat al Republicii Moldova, ci doar de a recunoaște drapelul nostru istoric, fiindcă el este parte a istoriei Moldovei, care, până la urmă, nu ne lasă să uităm de rădăcinile moldovenilor”.

Fluxul de știri
0