Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trei cetățeni străini, expulzați din Moldova. Ce au făcut aceștia în țara noastră

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaCătușe
Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Trei cetăţeni ai Turciei, printre care și un minor, au fost expulzaţi din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 25 apr — Sputnik. Trei cetăţeni ai turci, printre care un minor, au fost condamnați în Moldova pentru confecţionarea, deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false de importanţă deosebită, care acordă drepturi.

бордель - Sputnik Moldova
Societate
Caz șocant: O moldoveancă a făcut-o pe alta roabă sexuală în Turcia

Procurorii au stabilit că, în decursul anului 2017, aflându-se pe teritoriul Turciei, inculpaţii au determinat anumite persoane să confecţioneze şi să le aplice în paşapoarte, contra plată, permise de şedere false pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Ulterior, în luna februarie curent, aflându-se în țara noastră, aceştia au încercat să ajungă la destinaţie — în Germania, în baza actelor oficiale false, intenţionând să părăsească Republica Moldova prin mai multe puncte vamale.

Oamenilor legii le-a trezit suspiciuni veridicitatea permiselor de şedere pe teritoriul Germaniei, care erau aplicate în paşapoartele cetăţenilor turci. Astfel, toţi trei au fost reţinuţi în momentul în care intenționau să traverseze frontiera — unul pe Aeroportul Internaţional Chişinău, iar ceillalţi doi, printre care şi minorul — la Punctul de trecere a frontierei „Criva-Mamaliga Auto".

Potrivit răspunsului Ambasadei Republicii Federale Germania la interpelarea formulată de autorităţile Republicii Moldova, permisele de şedere prezentate de către inculpaţi, au fost furate în toamna anului 2017, în timpul unei spargeri la sediul Autorităţii pentru Străini din oraşul Berlin — actele fiind anunţate în căutare.

Îngrozitor! Iată ce substanțe conțin legumele turcești care ajung pe masa noastră Read>>>

Procuratura municipiului Chişinău a demonstrat vinovăţia inculpaților — toţi trei fiind amendaţi cu sume cuprinse între 25000 şi 35600 de lei, cu recuperarea cheltuielilor judiciare de 11418 lei şi cu expulzarea de pe teritoriul țării.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Fluxul de știri
0