Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția Rusiei, după ce SUA au decis să impună noi sancțiuni

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Accesați arhiva multimediaNews briefing of Foreign Ministry spokesman Alexander Lukashevich
News briefing of Foreign Ministry spokesman Alexander Lukashevich - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentatul permanent al Federației Ruse la Organizația de Securitate și Cooperare din Europa (OSCE), Alexandr Lukașevici, a comentat decizia SUA de a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei.

CHIȘINĂU, 16 apr — Sputnik. Acest demers al părții americane ”nu uimește ”, a declarat luni reprezentantul permanent al Federației Ruse la OSCE, Alexandr Lukașevici, citat de RIA Novosti.

Duminică, reprezentanta permanentă a SUA la ONU, Nikki Haley, a anunțat că Statele Unite au pregăti noi măsuri de descurajare a Moscovei în legătură cu situația din Siria.

”Declarația autorităților americane privind impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei nu uimește. De această dată — pentru susținerea guvernului legitim al Republici Arabe Siriene, a declarat Lukașevici.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Reacția lui Igor Dodon după atacul SUA împotriva Siriei

Potrivit lui, conducerea SUA, Marii Britanii și a Franței ”are o viziune aparte nu numai asupra dreptului internațional, dar și asupra aspectului faptic al lucrurilor”, a punctat diplomatul.

SUA și aliații din NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața (ora Moldovei).

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete "aer-sol" pe teritoriul Siriei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Siriei. Majoritatea rachetelor au fost doborâte de sistemul sirian de apărare aeriană.

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat atacul cu rachete asupra Siriei drept act de agresiune împotriva unui stat suveran.

Fluxul de știri
0