Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția lui Igor Dodon după atacul SUA împotriva Siriei

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Republicii Moldova a comentat atacul cu rachete al SUA și al aliaților săi, Marea Britanie și Franța asupra Siriei - iată ce a declarat președintele.

CHIȘINĂU, 16 apr — Sputnik. Moldova condamnă acțiunile militare în Siria și pledează pentru desfășurarea unei investigații internaționale pentru a evita agravarea conflictului, a declarat președintele Igor Dodon pentru Sputnik Moldova.

”Republica Moldova condamnă folosirea armelor chimice și pledează pentru crearea unei misiuni internaționale care ar efectua o investigație independentă asupra presupusului atac chimic în orașul sirian Duma. Atacul cu rachete, întreprins de SUA, Marea Britanie și Franța până la efectuarea unei investigații detaliate, a fost unul ilegal" — a declarat Dodon.

Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Războiul din Siria afectează direct Moldova. Prețurile la benzină și motorină vor exploda

Potrivit președintelui, escaladarea conflictului din Siria ar complica nu numai activitatea Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), dar, de asemenea, ar pune în pericol întregul proces de reglementare pașnică fapt care poate duce la un conflict militar interstatal, și să se extindă și în afara regiunii de conflict.

SUA și aliații din NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața (ora Moldovei).

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete "aer-sol" pe teritoriul Siriei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Siriei. Majoritatea rachetelor au fost doborâte de sistemul sirian de apărare aeriană.

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat atacul cu rachete asupra Siriei drept act de agresiune împotriva unui stat suveran.

Fluxul de știri
0