Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arde Moldova! Zeci de hectare, cuprinse de flăcări. Avertismentul salvatorilor

© Photo : dse.mdIncendiu în preajma cimitirului Sfântul Lazăr din Capitală
Incendiu în preajma cimitirului Sfântul Lazăr din Capitală - Sputnik Moldova
Abonare
Focul a mistuit zeci de hectare de iarbă uscată și gunoi mai multe raioane din țară pe parcursul ultimilor 24 de ore - iată avertismentul salvatorilor moldoveni.

CHIȘINĂU, 16 apr — Sputnik. Încălzirea vremii duce la creșterea numărului de incendii de vegetație, fapt care dă bătăi de cap pompierilor. Astfel, doar în ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit de 17 ori pentru a stinge focul care a cuprins zeci de hectare iarbă uscată și gunoi.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cele mai multe incendii au fost înregistrate în raioanele Florești, Cahul, Sângerei, Strășeni, Călărași și municipiul Chișinău.

Doar în localitatea Dereneu din raionul Călărași au ars aproximativ 10 hectare de iarbă. Un incendiu similar a fost înregistrat și în localitatea Făgureni din raionul Strășeni.

Salvatori, pompieri - Sputnik Moldova
Atenție! În caz de urgență va trebui să apelăm 112

În Capitală, pompierii au intervenit pentru a lichida incendiile din apropierea străzilor Albișoara, Alecu Russo și Maria Drăgan.

În total, în țară salvatorii au stins incendii care au mistuit peste 30 de hectare de iarbă și gunoi, care riscau să se extindă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îi îndemnă pe cetățenii moldoveni să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112. În condiții de umiditate redusă și vânt, incendiile de vegetație se pot extinde pe arii extinse provocând prejudicii semnificative.

De la începutul anului, peste 630 de hectare de vegetație au ars în urma incendiilor.

Fluxul de știri
0