Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție! În caz de urgență va trebui să apelăm 112

© Sputnik / Miroslav RotariSalvatori, pompieri
Salvatori, pompieri - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că inscripțiile de pe autospecialele de intervenție vor fi modificate din „901" în „112".

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. De mâine, în țară va fi implementat sistemul informatic automatizat pentru recepționarea și gestionarea apelului de urgență 112, fiind lansat totodată și Serviciului Național Unic 112.

Inscripția „901" va fi modificată și pe panourile informative din apropierea mai multor instituții publice.

Centru Comercial - Sputnik Moldova
Societate
MAI atenționează administratorii centrelor comerciale din Moldova: Ce se întâmplă

Astfel, sintagma „În caz de incendiu apelați 901" va fi înlocuită cu sintagma — „În caz de urgență apelați 112". Despre implementarea Serviciului unic de urgență 112 cetățenii vor fi informați și în cadrul acțiunilor de instruire pe care le vor întreprinde salvatorii și pompierii.

Vor fi informați în această privință și angajații mai multor instituții de stat, în special angajații și responsabilii din cadrul instituțiilor de învățământ.

Amintim că, potrivit Guvernului, Serviciul Național Unic 112 va asigura majorarea vitezei de reacționare la apelurile de urgență, prin implicarea simultană a mai multor servicii specializate. Mai exact, se va reduce timpul de chestionare a apelului preluat până la 40 de secunde.

Salvatorii moldoveni, într-o misiune importantă în Italia>>>

După activarea numărului unic european pentru apelurile de urgență 112, numerele 901, 902 și 903 vor funcționa în paralel, până la sfârșitul lunii iunie, iar din iulie 2018 — numerele vechi ale pompierilor, poliției și ambulanței vor fi dezactivate.

Fluxul de știri
0