Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Preşedintele Parlamentului European atacă dur SUA

© AP Photo / Jean-Francois BadiasAntonio Tajani
Antonio Tajani - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat miercuri cî SUA au făcut numeroase greşeli în Africa, inclusiv uciderea liderului libian Muammar Gaddafi.

CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. Tajani a făcut această declaraţie la ceremonia de premiere The New Economy la Madrid, Spania.

Vasili Nebenzia - Sputnik Moldova
Rusia
ONU: Rusia cheamă SUA să nu se implice într-o aventură militară în Siria

Potrivit şefului Parlamentului European, Spania trebuie să-şi sporească prezenţa în Africa. 

El a subliniat că este imposibilă rezolvarea crizei actuală a imigrației din Africa și Europa "fără o strategie europeană".

"Spania și Italia cunosc bine Africa, acest lucru este foarte important", a spus el.

"Americanii nu pot face acest lucru, ajutorul lor este important, dar au făcut multe greșeli", a spus Tajani. "A-l ucide pe Gaddafi este ca şi cum a-i deschide ușa imigrației către Frăția Musulmană, către ISIS".

"De aceea experiența națiunilor care cunosc bine Africa este importantă", a subliniat el.

SUA pregătesc un atac asupra Siriei: Când se va întâmpla>>>

Tajani a menționat, de asemenea, că Uniunea Europeană trebuie să prioritizeze interesele propriilor cetățeni. Potrivit lui Tajani, țările europene ar trebui să lupte împotriva terorismului prin coordonarea eforturilor lor.

Fluxul de știri
0