Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

ONU: Rusia cheamă SUA să nu se implice într-o aventură militară în Siria

© Sputnik / Nancy Sisel / Accesați arhiva multimediaVasili Nebenzia
Vasili Nebenzia - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova a avertizat în legătură cu o eventuală lovitură americană împotriva regimului de la Damasc.

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Rusia speră că Washingtonul va schimba macazul și nu va lansa o acțiune de forță în Siria, a declarat reprezentantul Federației Ruse la ONU, Vasili Nebenzya, citat de RIA Novosti.

F-15 - Sputnik Moldova
Ministerul rus al Apărării: Avioane de luptă israeliene au ţintit o bază aeriană din Siria

”Dacă ați decis să porniți o aventură militară ilegală, sperăm, sperăm că totuși vă veți răzgăndi. Răspunderea pentru asta vă revine”, a spus diplomatul.

La ședința de marți a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite Rusia a blocat proiectul american de rezoluție cu privire la instituirea unui nou mecanism de investigare a atacurilor chimice în Siria.

Anterior SUA nu au exclus că Damascul va fi ”pedepsit”, pentru o presupusă aplicare a armei chimice împotriva propriilor cetățeni, cu concursul câtorva țări occidentale.

Israelul acuză Siria de utilizare a armelor chimice>>>

”Purtăm tratative cu mai mulți parteneri, cu președintele Macron, prim-ministrul May, dar nu numai cu ei”, a declarat Sarah Sunders, secretarul de presă al liderului american. 

Fluxul de știri
0