Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consilierii lui Trump vor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisPresident Donald Trump, flanked by Health and Human Services Secretary Tom Price, left, and Vice President Mike Pence, meets with members of the media regarding the health care overhaul bill, Friday, March 24, 2017, in the Oval Office of the White House in Washington.
President Donald Trump, flanked by Health and Human Services Secretary Tom Price, left, and Vice President Mike Pence, meets with members of the media regarding the health care overhaul bill, Friday, March 24, 2017, in the Oval Office of the White House in Washington. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Consilierii lui Trump insistă asupra adoptării unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, afirmă o publicație americană, cu referire la proprie surse.

CHIȘINĂU, 1 aprl  — Sputnik. Consilierii președintelui SUA, Donald Trump, insistă asupra unor noi acțiuni agresive împotriva Rusiei, după expulzarea diplomaților ruși, scrie New York Times.

Ambasada Marii Britanii la Moscova - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova i-a cerut Marii Britanii să-și reducă numărul diplomaților din Rusia

Potrivit publicației, administrația Trump examinează adoptarea unor noi sancțiuni și alte măsuri. În același timp, oficialii afirmă că nu este clar cât de departe poate să meargă liderul americani. Sursele ziarului afirmă că Trump este convins tot mai mult de pericolul Rusiei, însă refuză până în prezent să adopte o poziție publică mai dură.

Anterior, autoritățile SUA au anunțat expulzarea a 60 de diplomați ruși și închiderea a consulatului general al Rusiei din Seattle. Pretextul deciziei a servit o bănuire că reprezentanții misiunii diplomatice s-ar ocupa cu activități de spionaj în SUA, precum și drept un gest de solidaritate cu autoritățile Marii Britanii în cazul lui Serghei Skripal.

Trump a ales cea mai moderată variantă, din cele propuse

Fronteira entre Israel e Faixa de Gaza - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova condamnă acțiunile violente ale Israelului în Fâșia Gaza

SUA are în rezervă acțiuni mai dure drept răspuns la o presupusă implicare a Rusiei în cazul Skripal, scrie Washington Post, cu referire la  două surse din servicii de informații americane.

Se menționează că unii consilieri a lui Trump a propus trei variante de răspuns, dintre care liderul american ar fi ales cea mai moderată, care presupune expulzarea a 60 de diplomați ruși și închiderea consulatului general al Rusiei în Seattle. Varianta soft presupunea expulzarea a 30 de angajați ai misiunii diplomatice și menținerea consulatului din Seattle.

Sursele au evitat să dezvăluie ce presupunea "un răspuns mai dur", însă au afirmat că serviciile de contraspionaj cunosc despre activitatea a celor puțin 40 de spioni ruși în SUA, care nu au fost incluși în aceste liste.

"În cazul în care vom exercita presiuni maxime, iar rușii vor răspunde, nu vom mai avea spațiu de manevră în viitor. Varianta moderată va presupune aplicarea unei lovituri și va permite să ținem pumnii pregătiți pentru următorii pași. Președintele a fost convins anume de versiunea moderată", a declarat una din sursele citate.

Fluxul de știri
0