Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova condamnă acțiunile violente ale Israelului în Fâșia Gaza

© REUTERS / Amir Cohen Fronteira entre Israel e Faixa de Gaza
Fronteira entre Israel e Faixa de Gaza - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia condamnă utilizarea neselectivă a forței împotriva populației civile de către autoritățile israeliene în Fâșia Gaza.

CHIȘINĂU, 31 mart — Sputnik. Rusia condamnă în mod hotărât utilizarea neselectivă a forței împotriva populației civile din Fâșia Gaza, se spune într-un comentariu al departamentului de informații și presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Biserica Sfântului Mormânt al lui Iisus Hristos - Sputnik Moldova
Protest fără precedent la Ierusalim: A fost închisă Biserica Sfântului Mormânt

Vineri, în Fâșia Gaza au izbucnit acțiuni de protest anti-israeliene, care poartă numele de "Marele marș al revenirii" și urmează să se desfășoare până în luna mai. În urma ciocnirilor cu militarii israelieni de-a lungul frontierei Fâșiei Gaza, au decedat cel puțin 17 palestinieni, iar 1,5 mii au fost răniți. Israelienii au utilizat arme de foc împotriva celor mai agresivi protestatari.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește de anunțul autorităților palestiniene de organizare a unei manifestații de masă cu genericul "Marele marș al revenirii", între 30 martie și 15 mai. Scopul acțiunii este susținerea revenirii refugiaților palestinieni. La rândul lor, autoritățile israeliene și-au sporit prezența militară la granița Fâșiei, subliniază diplomația rusă.

Palestine flag - Sputnik Moldova
Palestina sugerează o soluție în problema Ierusalimului

„Ne exprimăm sincere condoleanțe tuturor rudelor și persoanelor apropiate palestinienilor decedaților și le dorim o însănătoșire grabnică celor care au avut de suferit în urma ciocnirilor la frontier între sectorul Gaza și Israel. Condamnăm în mod hotărât utilizarea neselectivă a forței împotriva populației civile", se spune în comunicat.

Moscova solicită părților să se abțină de la acțiuni care ar putea duce la o "escaladare suplimentară a tensiunilor și la o agravare a situației".

O agravare a situației la frontiera între Israel și Fâșia Gaza confirm din nou necesitatea intensificării eforturilor comunității internaționale de căutare a unei reglementări juste a conflictului israelo-palestinian în baza unor norme de drept internaționale recunoscute, se menționează în comentariu.

Fluxul de știri
0