Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a comentat „demisia” lui Lavrov

© AP Photo / Petros KaradjiasRusslands Außenminister Sergej Lawrow
Russlands Außenminister Sergej Lawrow - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat informațiile apărute în presa rusă și străină cu privire la intenția lui Lavrov de a demisiona din funcția de ministru.

CHIȘINĂU, 22 mar — Sputnik. Informațiile apărute în presă, imediat după alegerile prezidențiale, cu privire la intenția lui Serghei Lavrov de a demisiona din funcția de ministru de Externe al Federației Ruse, sunt un falsă. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova.

„Peste 20 de publicații ruse și străine mi-au solicitat comentarii în legătură cu informația difuzată de RTVI în care se menționa că "Lavrov vorbește de câțiva ani despre dorința de-și părăsi postul, afirmând că a obosit, însă la rugămintea lui Putin a decis să rămână în funcție până la alegerile prezidențiale", a scris Zaharova pe pagina sa de Facebook.

View of the Moscow Kremlin from the Bolshoy Moskvoretsky Bridge. (File) - Sputnik Moldova
Politică
Adrian Năstase s-a întâlnit cu adjunctul lui Lavrov la Moscova

Zaharova spune că aceste știri sunt false și dezinformează opinia publică.

"Sincer, am senzația că e vorba de o dezinformare lansată în mod premeditat. Cred că materialul RTVI e un fake. Probabil, nu a fost făcut în mod intenționat, ci din neatenție. Cine știe", a adăugat Zaharova.

Anterior, postul de televiziune RTVI a anunțat, făcând referire la surse anonime, că Lavrov nu va face parte din componența noului guvern pentru că "ar fi obosit" să se mai afle în funcția de ministru al Afacerilor Externe, pe care o deține din 2014.

Recent, Lavrov a împlinit vârsta de 68 de ani. De ziua sa, acesta a întreprins o vizită oficială în capitala Japoniei. La Tokyo el a discutat cu omologul său nipon, care i-a oferit lui Lavrov un tort în formă minge de fotbal.

Пресс-конференция министра иностранных дел РФ С. Лаврова по итогам 2015 года - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov, despre principalul "debil" al politicii mondiale și despre tenul feței

Și Kremlinul a reacționat la informațiile apărute în presă care îl vizează pe Lavrov. Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Dmitri Peskov, a declarat că "astfel de speculații ale presei nu merită nicio atenție".

"Să-l felicităm pe Serghei Vikorovici (Lavrov) cu ocazia zilei de naștere și să nu atragem atenția la astfel de speculații", a declarat Peskov.

Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că remanieri guvernamentale vor avea loc doar după ceremonia de inaugurare a președintelui.

Fluxul de știri
0