Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Adrian Năstase s-a întâlnit cu adjunctul lui Lavrov la Moscova

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaView of the Moscow Kremlin from the Bolshoy Moskvoretsky Bridge. (File)
View of the Moscow Kremlin from the Bolshoy Moskvoretsky Bridge. (File) - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul premier Adrian Năstase a avut o întrevedere cu viceministrul rus al Afacerilor Externe, Alexander Grușko, la Moscova.

CHIȘINĂU, 18 mar — Sputnik, Octavian Racu. Fostul premier român Adrian Năstase, care acum este președinte al Fundației Europene "Nicolae Titulescu", a avut o întrevedere cu viceministrul rus al Afacerilor Externe, Alexandr Grușko, se anunță pe site-ul diplomației de la Moscova.

Дым после взрыва на востоке Дамаска, Сирия - Sputnik Moldova
O posibilă lovitură americană contra armatei siriene? Lavrov avertizează

În cadrul întrevederii, care a avut loc la inițiativa lui Năstase, s-a discutat despre concluziile conferinței româno-ruse care a avut loc recent la Moscova, despre situația legată de securitatea europeană, unele aspecte ale relațiilor româno-ruse de interes reciproc.

La discuție a participat și ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare.

Tot în timpul aflării sale la Moscova, fostul premier român a avut o întrevedere și cu Igor Ivanov, fost ministru de externe, cel care a semnat Tratatul politic dintre România si Rusia, din 2003, presedinte al RIAC (Consiliul rus pentru relatii internationale), scrie într-un articol publicat pe blogul său Adrian Năstase.

"Nu ne putem preface că la Est de noi este o pată albă. Istoria nu ne-a pus întotdeauna  împreună, geografia, da. Putem influența viitorul pentru a sprijini oamenii de afaceri, oamenii de cultură, soluționând, gradual, cu inteligență, rănile din trecut? Eu am crezut și cred în continuare că da", a scris președintele Fundației Europene „Nicolae Titulescu".

Reamintim că Adrian Năstase, a participat împreună cu o delegație de profesori universitari, experți și diplomați români la conferința "Vecinătate și buna vecinătate în afacerile internaționale. O privire specială în ceea ce privește relațiile româno-ruse", organizat în comun la Moscova de Fundația Europeană Nicolae Titulescu și Fondul rusesc Gorchakov.

Fluxul de știri
0