Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Simonian: Nu vreau război de dragul războiului

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Abonare
Redactorul-şef Russia Today, Margarita Simonian, salută măsurile care vor permite ca postul TV să activeze în condiţii normale în SUA

CHIŞINĂU, 14 oct — Sputnik. Redactorul-şef al Russia Today (RT), Margarita Simonian, a declarat că este dispusă să salute orice măsuri de răspuns întreprinse de Rusia la acţiunile autorităţilor americane îndreptate împotriva RT, doar ca postul TV să-şi poată continua activitatea în linişte.

Posibilele măsuri de răspuns au fost anunţate de Ministerul rus al Justiţiei. Instituţia a declarat că ar putea impune anumite restricţii mediilor de informare occidentale, în conformitate cu legea în vigoare privind mass-media. Ministerul de resort a subliniat totodată că principiul reciprocităţii va fi aplicat şi în continuare, în funcţie de acţiunile pe care le vor întreprinde SUA în raport cu instituţiile de presă ruseşti.

Конференция RT Информация, политика, СМИ: формирование нового миропорядка - Sputnik Moldova
Simonian: Americanii au inventat rețelele de socializare și s-au certat între ei

„Eu rămân în continuare jurnalist. Din acest punct de vedere mi-ar plăcea ca jurnaliştii să poată munci liber peste tot: şi în Rusia, şi în America. Totodată, în calitatea mea de conducător al acestei organizaţii, voi saluta orice măsuri care îi vor determina să ne lase în pace şi să ne permită să ne continuăm activitatea jurnalistică, a declarat Simonian în cadrul unei emisiuni la ТВ Центр, potrivit ru.sputnik.md.

Redactorul-şef Russia Today a subliniat că nu vrea război de dragul războiului, ci vrea ca toţi să poată lucra în pace, să aibă posibilitatea de „a le spune oamenilor acel adevăr, pe care-l consideră că trebuie spus".

Simonian a specificat că astfel de presiuni precum cele la care este supus în SUA, RT nu a mai suportat în nici o altă ţară.

Fluxul de știri
0